Henk Smeijsters

lector bewerken Lectoraat: Kennisontwikkeling Vaktherapie├źn (KenVak)
Hogeschool: Zuyd Hogeschool
E-mailadres: h.smeijsters@hszuyd.nl

Dr. Henk Smeijsters studeerde piano en sociale pedagogiek/andragogiek, slaagde in 1982 aan de Katholieke Universiteit Nijmegen cum laude voor het doctoraal examen sociale wetenschappen en promoveerde in 1986 aan dezelfde universiteit in de psychomusicologie. Hij werkte in de jaren 1986-1988 als docent muziekpsychologie en muziektherapie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Tot 1-1-1997 was hij hoofd van de opleiding muziektherapie van het Conservatorium van de Hogeschool Enschede en hoofd onderzoek van het Muziektherapeutisch Laboratorium van de Hogeschool Nijmegen. In de jaren 1997-1999 was hij hoofd van de Opleiding Creatieve Therapie van de Hogeschool Limburg te Sittard. Vanaf 1999 tot 2003 bekleedde hij de functie van programmaleider onderwijsvernieuwing bij de faculteit Gedrag & Maatschappij van de Hogeschool Limburg, nu Hogeschool Zuyd.
In januari 2003 is hij aangetreden als lector van de kenniskring Kennisontwikkeling Vaktherapie├źn, een gezamenlijke kenniskring van de Hogeschool Zuyd, de Hogeschool Utrecht en de ArtEZ Hogeschool Enschede.

Dr. Henk Smeijsters publiceerde in binnen- en buitenland (Anglo-Amerikaanse, Duitse, Latijn-Amerikaanse en Japanse taalgebied), nam deel aan en was medeverantwoordelijk voor internationale congressen en geeft lezingen aan universiteiten in Europa en de VS.