Lizette Oudhuis

lector bewerken Lectoraat: Food Physics
Hogeschool: Hogeschool Van Hall Larenstein
E-mailadres: lizette.oudhuis@hvhl.nl

Lizette Oudhuis is gepromoveerd aan de Rijks Universiteit Groningen in 1995 op het onderwerp fasen gedrag in polymere mengsels. Vervolgens heeft zij 10 jaar gewerkt bij AVEBE, ‘s werelds grootste producent van aardappelzetmeel en derivaten, als (senior) onderzoekster. Tussen 2006 tot 2012 was zij werkzaam bij TNO Kwaliteit van Leven als senior onderzoeker / project leider. In deze periode heeft ze o.a. twee grote projecten getrokken als projectleider bij het Top Institute Food and Nutrition (TIFN) te Wageningen over langzaam verteerbare zetmelen (Slow Starch) en gezonde koolhydraten (Healthy Carbohydrates). Sinds juni 2012 combineert zij twee parttime banen: zij is lector Food Physics aan Van Hall Larenstein te Leeuwarden en senior scientist / projectleider bij AVEBE. Haar aandachtsgebieden zijn (natuurlijke) polymeren, het ontwikkelen van nieuwe ingrediënten op basis van natuurlijke polymeren, met name zetmeel en het effect van de interactie tussen ingrediënten in food en non- food toepassingen op functionaliteit en eindproduct.